ProloogDag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7-8Dag 9-10
                            
                           
17 juni Dag 3 : Laatste etappe

Vanmorgen werd ik gewekt door Rob de Nijs. Althans ik dŠcht dat ik droomde en zachtjes de regen tegen mijn zolderraam hoorde tikken. Maar ik was gewoon klaarwakker en de regen tikte lustig op het dak en tegen de ramen. Niet erg hard maar toch indrukwekkend aanwezig. Ook stond er een bult mist tegen het hek van de camping zodat de berg aan de overzijde van de weg geheel aan het oog werd onttrokken. Nou ja, het was verwacht volgens Wetter Online en dan moet je ook niet zeuren als het klopt.

Bovendien zou het weer een dag zijn waarbij wij meestal droog in de auto zouden zitten want Runde lijkt wel dichtbij op de kaart maar de route zit vol haarspelden, hoogvlaktes, veerponten en meer van die ongein. Veel smalle wegen met snelheidslimieten en ook nu weer die vermaledijde hersenspinsels van ex-wethouders. Die zijn hier trouwens zů hoog, dat het rijden met een ďsportiefĒ verlaagde auto absoluut tot de onmogelijkheden behoort. In Nederland zie je zo`n gemankeerde automobiel wel eens als een loopse hond schuin zo`n hindernis nemen waarbij de ďsportieveĒ snelheid is teruggebracht tot bijna 0km/u. Op deze manier word je bijna gedwongen een benzineslurpende P.C. Hoofd Asobak aan te schaffen zodat je voorlopig grondspeling genoeg hebt. 

Het laat zich raden na deze eerste twee alinea`s hoe de rit er heeft uitgezien. In ťťn woord; grandifabuloos.
Veel regen en voor mijn begrippen redelijk veel blik op de weg. Een klein aantal beklagenswaardige lieden op motoren die mij tot de overpeinzing brachten dat ik mij niet meer voor kon stellen ooit op die manier naar de Noordkaap te zijn gebaggerd.
Nu was het nog een graad of 15 boven nul maar in 2003 was het zo rond het nulpunt en kwam ik met een natte sneeuwbui van een fjell afzeilen. Je krijgt wat je verdient.

Maar de Noorse landschappen zijn zeer divers, de uitzichten iedere keer weer verrassend, de sneeuw reikte hier en daar nog hoger dan drie meter, de watervallen waren rijkelijk gevuld, de stroomversnellingen zijn indrukwekkend, de bergen van ongenaakbaar graniet en ze zijn ook ongenaakbaar, de bruggen zijn van grote architectonische schoonheid en de veerponten zijn onverzadigbare slokops. Al met al hebben wij er ruim tien uur over gedaan om Runde te bereiken. Een stukkie van niks maar oh zo tijdrovend.
Een half uurtje voordat wij ons doel bereikten, werd het langzaam droog. Net als onze provincie Zeeland. Daar blazen ze met z`n allen de rottigheid door naar de rest van Nederland en zo blijven ze zelf droog. Hier lijkt dat ook te gebeuren. Onderweg heb ik geen plaatjes geschoten vanwege het donkere, natte weer. Het moet hier tenslotte een vrolijke boel blijven.


De Foto`s van de brug zijn later gemaakt maar omdat ik nu eenmaal iets heb met die brug, schoonheid of de laatste stap naar Runde, plak ik ze er op deze pagina bij. Het was dus droog en zo kon ik wat sfeerplaatjes maken van de oude "pier" en de verderop liggende eilanden.


Knut blijkt onveranderd net als ik. Een lelijkheid die ondanks het groeien in leeftijd eigenlijk niet erger kan en dus steeds hetzelfde blijft. Je hebt dan een mooie getekende kop wat bij vrouwen anders wordt genoemd. Intussen is hij voorzien van een jonge schone uit Finland en ja, zo word je nooit oud hetgeen voor tweeŽrlei uitleg vatbaar is. 

Zo zitten wij na de pasta met gehaktsaus en een ijsje toe moe maar voldaan aan tafel. Mijn kompane leest een boek dat blijkens haar gelaatsuitdrukking erg moeilijk moet zijn. Zelf heb ik de houder van de Garmin gerepareerd, wat routes op de laptop gewijzigd en zit nu voor schrijver te spelen. Je snapt eigenlijk niet waar al die gasten zich druk over maken. Je zet wat letters achter elkaar en je hebt een woord. Je zet wat woorden achter elkaar in willekeurige volgorde en je hebt een zin. Wat zinnen achter elkaar en je hebt een alinea. Dan wat alinea`s achter elkaar en je hebt een tekst. Je zorgt dat er een kop, een staart en een middenrif aan zitten en je hebt je verhaal. Zo moeilijk is het allemaal niet en je hoeft er zeker niet moeilijk van te gaan kijken.

Voor morgen om 11 uur staat er een boottochtje op het programma om onder de vogelklif door en rond het eiland te varen. Daarna zullen we ons eens naar boven hijsen als het weer het toelaat. Intussen is het bijna elf uur `s avonds en we zitten nog helemaal met daglicht. Je zou in deze tijd verwachten dat je rond de klok van tien uur dag kunt zeggen tegen het daglicht, maar niets is minder waar. De dag schijnt gewoon door en heeft maling aan de nacht. Wij niet want over enkele ogenblikken gaan we tussen de vette lappen. Hij ging om 23.42 met ons onder zeil. Hij wat kortstondig en vuurrood in een opklarende hemelgloed terwijl wij rustig doorsnurkten tot een uur of acht.

.

                  Vorige                                                                                     Volgende

                                                                              terug naar boven

          Runde - Noorwegen 2011 
Mijn Foto`s Natuur
Mijn Foto`s Molens
Mijn Foto`s Landen
Mijn Foto`s Steden
Mijn Foto`s Vogels
Mijn Foto`s Macro
Mijn Foto`s Paddenstoelen
Noordkaap 2003
Noordkaap 2004
Noorwegen 2006
Runde (N) 2011
SiciliŽ 2004-10pag.
SiciliŽ 2009
Gibraltar 2006
Dolomieten 2005
ItaliŽ 2002
San Juan 2007
Spanje 1997
PortugalZes Romereizen


 


Home
Motoren
FJR 1300a
De Zwerfbus
De Fotografie
Alblasserwaard
De Biesbosch
Garmin GPS
De Reus
Fotocollages
Raffinaderij
Korte Trips
Nuttige Links
CONTACT