Zaterdag 17 april

In plaats van een stukje op vrijdag heb ik dat maar overgeslagen en schrijf het op zaterdag. Te lang doorgereden en daarom ontbrak de tijd en gelegenheid de pen te hanteren of liever het toetsenbord.
Het is elf uur en ik doe een verwoede poging om in een rijdende auto een stukje te typen. Dat valt niet echt mee want inmiddels zijn wij net
CalabriŽ binnengereden en de wegen zijn hier niet al te best en nogal bochtig. De dag van gisteren was natuurlijk een echte (v)rijdag.`s Morgens om tien minuten voor twee draaide ik de contactsleutel om en `s avonds om half tien stopten wij ergens tussen Rome en Napels om een tukkie te gaan doen.

De ochtend na de start werd gekenmerkt door nogal wat wegwerkzaamheden in BelgiŽ, maar verder liep het tot aan de St.Gotthardtunnel redelijk naar wens. Die wegwerkzaamheden leidden natuurlijk tot lage snelheden maar dat geeft je wel de gelegenheid om eens goed om je heen te kijken en dan zie je zomaar langs de weg een roedel reeŽn en dat zelfs tot twee keer toe. Of je ziet een jonge das vertwijfeld om zich heen kijken hoe hij of zij nou weer van die vervelende snelweg af kan komen.

Na de St. Gotthardtunnel was het behoorlijk mis met het weer. Meestal is het zo dat wanneer het aan de Noordzijde regent je na de tunnel weer in de zon zit, maar nu was dat precies andersom. Het begon redelijk rustig en omdat de bergtoppen zich nog koesterden onder een bevallig wit dekje, leek het allemaal niet zo erg maar het bleef regenen tot aan CalabriŽ. Deze eerste dag hebben wij, in de gedachte dat het met dit weer niet uitmaakt of je doorrijdt of niet, doorgehaald tot net voorbij Rome. Op een grote parkeerplaats hebben wij de bus tussen de grote broers geparkeerd en na enig gedoe met het installeren van de slaapetage gingen wij na een cognacje en het maken van toilet lekker slapen. Van al dat rijden waren wij toch wel zo moe dat wij zonder onderbreking de klok van 06.15 uur haalden.
De slaapplaats kende uiteraard ook een wegrestaurant zodat wij `s morgens konden toiletteren en een kop cappuccino met een broodje konden nuttigen.

Daarna ging het weer avanti op naar  Villa St. Giovanni voor de boot naar Messina op SiciliŽ. De gebruikelijke avonturen onderweg met medeweggebruikers zullen wij u onthouden want dat kent u wel. het enige vermeldings(w)aardige was een stop als gevolg van een ongeval waarbij iedereen zich maar op de weg begaf om hier en daar wat te babbelen en iets te eten of te drinken.

Tegen de verwachting van 16.00 uur in, waren wij al om 14.00 uur bij het veer naar Messina. Italiaanse
 toestanden met veel gedoe en getoeter maar wij raakten toch aan boord. De overtocht verliep wat waggelend maar zonder dat de vissen dienden gevoerd als gevolg van zeeziekte, men kon dus spreken van een kalm zeetje. Messina lieten wij voor wat het is en we reden in volle galop naar Taormina. Even daarna besloten wij de tolweg te verlaten om binnendoor naar de kampong te rijden. Een waar genoegen en een herkenning van ItaliŽ hoewel SiciliŽ weer toch anders is. La dolce vita in de grootste puinhopen maar men lťťft.

De camping "La Timpa" , ligt aan zee en diverse terrassen op verschillende niveau`s bieden een schitterend uitzicht. Terwijl ik dit zit te typen in het duister waarbij slechts het licht van mijn scherm de toetsen verlicht, bereikt het ruisen van de zee mijn oor naast het suizen van het verkeer in en om Acireale. Net na aankomst op deze mooie plek werden wij op luidruchtige wijze geconfronteerd met de (veronderstelde) maffiose toestanden op dit eiland. Terwijl wij na het opzetten van de tent wat zaten uit te puffen klonken er niet zo ver verwijderd harde schoten en een serie schoten alsof iemand zijn pistoolmitrailleur leegde op een soortgenoot. Wat beter luisteren leverde op dat het hier vuurwerk betrof ter ere van een bruiloft maar het was toch even schrikken. Het bleek op deze camping ook een goede en hardnekkige traditie dat de douche zo koud was als "een pikkie in de winter"  welke opmerking een hilarische reactie opleverde bij de dame van de receptie. Het koude kwaad was al geschied en wij moesten maar hopen dat het morgen beter zal zijn. Onze maaltijd bestond deze keer uit pasta met vis vergezeld van een paar bellen wijn voldoende om Sonja al om 20.00 uur buiten westen in de slaapzak te hebben. Zij heeft het moeilijk ook al doet zij dapper. Zo`n reisje gaat je niet in de koude kleren zitten, 2300 km in twee dagen dwars door Europa is geen sinecure. MŠŠŠŠr................wij zijn op SiciliŽ en voorlopig blijven we dat. De eerste zorg voor morgen is het bekomen van brood want daar hebben we niet aan gedacht. Mogelijk dat de kampongbeheerders ons kunnen helpen en anders doen we het wel met een koppie thee met een zachtgekookt eitje. Eerst de nacht maar eens door dan zien we wel verder.
 

           Vorige                                                                              volgende
                                                                      
terug naar boven                    

 

 
              SiciliŽ April 2004 (2)


Home
Motoren
FJR 1300a
De Zwerfbus
De Fotografie
Alblasserwaard
De Biesbosch
Garmin GPS
De Reus
Fotocollages
Raffinaderij
Korte Trips
Nuttige Links
CONTACT 

 

                           


Mijn Foto`s Natuur
Mijn Foto`s Molens
Mijn Foto`s Landen
Mijn Foto`s Steden
Mijn Foto`s Vogels
Mijn Foto`s Macro
Mijn Foto`s Paddenstoelen

Noordkaap 2003
Noordkaap 2004
Noorwegen 2006
Runde (N) 2011
SiciliŽ 2004-10pag.
SiciliŽ 2009
Gibraltar 2006
Dolomieten 2005
ItaliŽ 2002
San Juan 2007
Spanje 1997
PortugalZes Romereizen
Engeland-Ierland-Schotland
ItaliŽ 2016

                                                               Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10