San Juan maandag 09-07

Vandaag was er weer een fris ontwaken met een mooie lucht. Meestal is het `s morgens redelijk koud maar zodra de eerste stralen het terras bereiken is het al snel puffen geblazen.
Vanmorgen gepraat over de belevenissen van gisteren.
Daarna een minicharla van Mieke, heel goed vooral haar verleden tijden, over boekwinkels en een boekwinkel waar zij ooit werkte.
In de pauze trokken wij weer massaal naar Sanches voor een lekker bakkie én om weer even Hollands te l*llen. Daarna hebben we weer voldoende cafeďne of theďne om er weer even tegen te kunnen.
De conversación die zichtbaar de nodige hoofdbrekens op kan leveren
Tussen de middag was er niemand in Casa Sanches en er was ook geen comida in Casa de Plaza. In de winkel bij Natí heb ik wat kaas en pan tostado gekocht met wat fruit en drinken. Dat heb ik als comida op het terras van Casa Ferrer genuttigd. Goed voor de lijn ook want twee keer per dag tafelen lijkt mij toch wat veel worden. (hoewel ik bij thuiskomst een hele kilo minder blijk te wegen)

Ik ga ook niet meer `s middags helemaal alleen in een restaurant zitten waar ik echt de enige gast ben. Jaime is een aardige jonge vent uit Bogota maar na een hele ochtend Spaans, nog een pauze lang Spaans en dan in de talleres weer Spaans is zelfs mij te Spaans.

De taller voor deze middag was een bezoek aan de huerta, de moestuin, van Alfredo. Vanaf de brug lopen Marjanne, Alfredo, Jan en ik het pad af langs de rivier naar de tuinen. Een heel eenvoudige maar zeer doeltreffende manier van bevloeiing met water uit de rivier heeft men hier. Vanaf de rivier zijn er zijn goten gegraven met allerlei aftakkingen die met een plank of grote kei geheel of gedeeltelijk kunnen worden afgesloten. Daarbij is uiteraard goed gekeken naar de hoogteverschillen zodat niet elk kanaaltje even recht loopt. Maar elke tuin kan zich hiermee “bedruipen”.
Speciale belangstelling had ik voor de borraja
oftewel de borage. Een wat antieke groente bij ons maar hier nog in gebruik.

Zelf heb ik ook een flink aantal jaren een volkstuin bewerkt dus er waren voldoende raakvlakken met Alfredo. Tegen het einde van de taller hebben we ook nog gekeken bij de geiten van Maria Ferrer en gesproken over de kracht van wind en water. Ooit gebeurde het dat bij hoog water de houten brug lossloeg en wegdreef. Zo veranderde de brug in een boot. Daarbij werd ons ook uitgelegd waarom San Juan met de rug naar Frankrijk is gebouwd. Vanwege de wind en het slechte weer dat meestal uit die hoek schijnt te komen, net zoals wij ook weinig goeds hebben te verwachten uit de Engelse hoek.

Een aardige middag waarbij een ander deel van de groep zich had ingespannen in de keuken van Jesús de kok van Casa Anita. De dames dus en om die reden werd de cena genoten in dit hotel. Prima keuken, goede bediening en rustige prijzen. Een mooie afsluiting van weer een aardige dag.

 

 

 

 

 

 

 

  


En iedere keer als ik ergens naar toe wandel vanwege zo`n taller bijvoorbeeld, zie ik weer van die mooie verscholen hoekjes waarvan je je afvraagt hoe oud het is. Naar verluidt was hier in 1500 al bebouwing en zoiets intrigeert mij dan. Ik maak wat plaatjes, denk er het mijne van en zet ze hier gewoon bij.
Ook een "Casa Ferrer" in dit dal waar het goed rusten is.

 

                      

         vorige                                                                                                    Volgende
                                                                              terug naar boven

 

 

       San Juan de Plan Juli 2007    


Home
Motoren
FJR 1300a
De Zwerfbus
De Fotografie
Alblasserwaard
De Biesbosch
Garmin GPS
De Reus
Fotocollages
Raffinaderij
Korte Trips
Nuttige Links
CONTACT Mijn Foto`s Natuur
Mijn Foto`s Molens
Mijn Foto`s Landen
Mijn Foto`s Steden
Mijn Foto`s Vogels
Mijn Foto`s Macro
Mijn Foto`s Paddenstoelen
Noordkaap 2003
Noordkaap 2004
Noorwegen 2006
Runde (N) 2011
Sicilië 2004-10pag.
Sicilië 2009
Gibraltar 2006
Dolomieten 2005
Italië 2002
San Juan 2007
Spanje 1997
PortugalZes Romereizen


                                                                30 juni1 juli2 juli3 juli4 juli5 juli6 juli7 juli8 juli9 juli10 juli11 juli12-19 juli