Vrijdag 06-07

Omdat ik mij meteen maar als eerste had opgegeven voor de spreekbeurt, de mini-charla, was ik hedenmorgen aan de beurt.
Ik had thuis een aardig werkstuk gemaakt over Zwijndrecht zoals het een middelbare scholier betaamt. Natuurlijk veel te veel voor vijf minuten en daarom liep het redelijk mis. Na twee vragen uit het “publiek” ben ik  de tekst kwijt en wordt het klungelen.
Maar een slecht voorbeeld is vaak beter dan een goed voorbeeld, net zoals je het beste van je fouten kunt leren en er geen domme vragen bestaan. Deze lering was dus ervoor te zorgen dat je iets kunt laten zien, een foto of een folder van je woonplaats en de tekst eenvoudig en kort te houden. Allez, dat kort houden is niet mijn sterkste punt, meestal moet Marjanne mij kort houden en dat doet zij met verve. Ook was er weer het werken in groepjes, de oefening conversación. Daarnaast een bespreking van de tekst La Gente de la Región en natuurlijk het voorbereiden van de vragen die `s middags tijdens de taller (zeg maar work-shop )gesteld kunnen worden.

De comida, zeg maar warme lunch, genoot ik met Marjanne en Mieke in Casa Anita. Wat mij betreft een goede salade met gerookte vis en als hoofdgerecht een zeer smakelijke Dorado. Mijn toetje is vrijwel altijd een schoteltje kaas, want dat kan nooit mis en zoet is niet mijn favoriet. Een prima kok die ik in de tweede week nog in een Taller de Cocina zou ontmoeten.
De taller was dit keer in hoofdzaak Bailar maar de folkloristische kleding Traje Regional uit het dal kreeg ook alle aandacht met een verkleedpartijtje., begeleid door Elena de vrouw van Roberto, die we later nog zouden ontmoeten.

Ook tijdens deze taller was er weer volop interactie met Elena met een kleine “maar”.Zo af en toe vielen wij wat teveel terug op het Nederlands en naar later bleek, voelde Elena dit een beetje als een uitsluiting.
Zeer begrijpelijk van iemand die zich zo enthousiast inspant om ons iets te leren van haar taal door middel van haar taller. Toen wij dit de volgende dag van Marjanne vernamen, hebben wij dit verder voorkomen. Zo is er dus altijd wat te leren.
Elena liet ons allerlei traditionele kleding zien en met name Mieke en Henny waren gewillig slachtoffer in een verkleedpartij. Daarna leerden wij nog een oude dans uit de streek en ja, het kon niet uitblijven, ook “Twee emmertjes water halen” kwam nog aan de beurt naast het feit dat “De koning door de plas reed”.
Hoewel folklore niet helemaal mijn ding is, was het toch een geanimeerde taller met dank aan de schone Elena. Bovendien zijn de talleres een middel om het uiteindelijke doel, de verbetering van je Spaans, te verwezenlijken en dat lukt uitstekend hiermee.

`s Avonds gaan Mieke en ik eten in
Casa la Plaza, op het dorpsplein dus. Met name de wijn was een “miskleun” want de wijn van het huis had heel veel weg van heuse spiritus. Reden om over te gaan op een flesje rood. Ook het eten viel wat tegen, maar het moet gezegd, dat zou later méér dan goed worden gemaakt!        vorige                                                                                     Volgende
                                                                              
  terug naar boven

 

 

 

       San Juan de Plan Juli 2007    


Home
Motoren
FJR 1300a
De Zwerfbus
De Fotografie
Alblasserwaard
De Biesbosch
Garmin GPS
De Reus
Fotocollages
Raffinaderij
Korte Trips
Nuttige Links
CONTACT Mijn Foto`s Natuur
Mijn Foto`s Molens
Mijn Foto`s Landen
Mijn Foto`s Steden
Mijn Foto`s Vogels
Mijn Foto`s Macro
Mijn Foto`s Paddenstoelen
Noordkaap 2003
Noordkaap 2004
Noorwegen 2006
Runde (N) 2011
Sicilië 2004-10pag.
Sicilië 2009
Gibraltar 2006
Dolomieten 2005
Italië 2002
San Juan 2007
Spanje 1997
PortugalZes Romereizen


                                                                30 juni1 juli2 juli3 juli4 juli5 juli6 juli7 juli8 juli9 juli10 juli11 juli12-19 juli