San Juan woensdag 11-07

Vandaag een vrije dag want gisteren was het einde van de eerste cursusweek en vandaag komen er nieuwe cursisten. Hennie en Bram gaan weg en er komen er vier bij waarvan twee uit Utrèg. Vandaag zou ik gieren gaan fotograferen. Na wat informaties kon ik de stortplaats vinden van de slachterij. Hier mag met goedvinden van de overheid slachtafval worden gedumpt ten behoeve van de gieren. Hun aantal schijnt hiermee weer toe te nemen nadat enige jaren geleden de vale gier met uitsterven werd bedreigd. Maar wat een stank!


Er waren wel gieren maar die bleven lekker zo`n tweehonderd meter boven met die stank. Ik klauterde een paar keer heen en weer om wat te eten of te drinken uit de motorkoffer te halen en de laatste keer nam ik mijn handschoenen mee. Er lag nog een grote plastic zak waarin ik enige inhoud vermoedde. Dat bleek een compleet schaap te zijn, kop er half af en de ingewanden puilden uit het lijf. Een afschuwelijke golf stank overspoelde even de plaats. De maden zochten een goed heen komen voor de zon. Nou konden die gieren wel komen met zo`n verse hap. Ik heb mij in de struiken verstopt met een "dakbedekking" en ook heb ik twee uur onder een rotsrichel gelegen, maar géén Gieren.  Wanneer ik in de buurt van de plek rondscharrelde en ik keek na een paar minuten naar boven dan kon ik er soms wel 10 of 12 zien. Zonder één vleugelslag rondcirkelend boven mijn hoofd. Maar zodra ik een paar minuten weggedoken zat in mijn schuilplaats dan verdwenen zij geleidelijk.
Vreemde zaak.

Na een tochtje naar Sin en weer terug bleek het beestje nog onaangeroerd. Niet helemaal okselfris zijnde, heb ik daarna thuis geslapen van 3 tot half zes. Opnieuw een blik op het slachtveld leverde weer niet meer op dan een volle neus. Het kadaver bleek nog altijd onaangeroerd. Om 19.00 kocht ik nog wat broodbeleg en nu om 20.00 na foto- en tekstwerk ga ik nog even liggen en daarna soppen. Om 22.00 uur de bijeenkomst met de nieuwe leden in Casa Sanches.
          vorige                                                                                   Volgende
                                                                               terug naar boven

 

 

      San Juan de Plan Juli 2007    


Home
Motoren
FJR 1300a
De Zwerfbus
De Fotografie
Alblasserwaard
De Biesbosch
Garmin GPS
De Reus
Fotocollages
Raffinaderij
Korte Trips
Nuttige Links
CONTACTMijn Foto`s Natuur
Mijn Foto`s Molens
Mijn Foto`s Landen
Mijn Foto`s Steden
Mijn Foto`s Vogels
Mijn Foto`s Macro
Mijn Foto`s Paddenstoelen
Noordkaap 2003
Noordkaap 2004
Noorwegen 2006
Runde (N) 2011
Sicilië 2004-10pag.
Sicilië 2009
Gibraltar 2006
Dolomieten 2005
Italië 2002
San Juan 2007
Spanje 1997
PortugalZes Romereizen


                                                               30 juni1 juli2 juli3 juli4 juli5 juli6 juli7 juli8 juli9 juli10 juli11 juli12-19 juli